Beste hondenfietskarren (voor kleine en grote honden)

Hond in fietskar

Een hondenfietskar is ideaal als je hond geen lange afstanden naast de fiets kan lopen. Met een hondenfietskar kun je overal je hond mee naartoe nemen, en de meeste honden vinden het nog leuk ook.

Hieronder lees je of een hondenfietskar wat voor jou is en welke hondenfietskarren het beste zijn.

Waarom een hondenfietskar kopen?

Naast dat de meeste honden het leuk vinden om in een hondenfietskar te zitten is het ook een makkelijke manier om je hond mee te nemen. Met de fiets leg je lange afstanden af, en niet elke hond kan de gehele afstand naast de fiets lopen.

Omdat je hond niet goed naast de fiets loopt

Als je hond niet goed naast de fiets loopt kan dit gevaarlijk zijn doordat de hond je omver trekt wanneer hij wegloopt van de fiets. Ook als de hond juist tegen de fiets aanloopt, is de kans groot dat je ten val komt. Vaak komt dit doordat de hond niet van pups af aan is aangeleerd om naast de fiets te lopen. Op latere leeftijd kunnen honden dit alsnog leren, maar het is wel moeilijker.

Je hebt een hond die weinig beweging nodig heeft

De meeste kleine honden kunnen het niet aan om lange afstanden naast de fiets te lopen. Met een hondenfietskar kun je de hond alsnog stukjes naast de fiets laten lopen, wanneer deze moe is stop je de hond gewoon in de kar. Oude honden kunnen vaak ook geen lange afstanden meer wandelen, maar vinden het vaak heerlijk om met je mee te reizen in de fietskar voor honden.

Gewoon, omdat het de hond blij maakt

Natuurlijk hoef je geen excuus te hebben om de hond in een hondenfietskar te laten reizen. En waarom zou je het niet doen als de hond het leuk vindt?

Fietsen met hondenfietskar

Waar op letten bij de aanschaf?

Ga je een hondenfietskar kopen dan is het belangrijk op de volgende punten te letten:

De maximale draagkracht van de honden fietskar

Elke kar heeft een maximaal draagvermogen, je kunt natuurlijk geen grote hond in een hele kleine kar stoppen. Let daarom op de afmeting van de kar, of de hond erin past en of jouw hond niet te zwaar is.

De materiaalkeuze

Door een hondenfietskar van goede materialen te kiezen bespaar je veel ellende in de toekomst. De goedkoopste hondenfietskarren zijn minder goed bestand tegen slechte weersomstandigheden en slijtage.

Een opbergplek

Ben je niet aan het fietsen met de kar dan moet je deze natuurlijk wel kunnen opbergen. Bedenk daarom vooraf waar je de kar gaat neerzetten en of je hier de ruimte voor hebt.

Met of zonder regenkap?

Niet bij elke kar krijg je een overkapping meegeleverd. Let dus op of dit bij jouw keuze het geval is. Bij sommige fietskarren is een regenkap ook nog los na te bestellen.

Veiligheid

Fietsen met een hondenkar is niet hetzelfde als zonder kar fietsen, je bent een stuk langer en breder. Let daarom op de volgende punten:

 • Zorg dat de kar voldoende reflectoren heeft zodat deze goed zichtbaar is.
 • Kies een hondenfietskar in een lichte kleur, zodat je beter zichtbaar bent in het verkeer.
 • Zorg dat je de hond goed vastmaakt in de hondenkar. want als de hond van de kar springt, is dit niet alleen gevaarlijk voor de hond maar ook voor het overige verkeer.

De beste hondenfietskarren van 2018

Onze selectie aan hondefietskarren. Gebaseerd op: veiligheid, materiaalkeuze, prijs, design, algemeen ontwerp.

Duvo+ fietskar (honden tot 40 kg)


Dit is één van de meest verkochte fietskarren, welke je dan ook regelmatig op de weg ziet. De fietskar is voorzien van reflectoren en een vlaggetje om extra op te vallen in het verkeer. De kar is van goede materialen gemaakt en heeft prima banden. De fietskar is geschikt voor honden tot 40 kg en is opvouwbaar, waardoor deze minder ruimte in de schuur in beslag neemt. Ga je een hondenfietskar kopen dan is dit een goedkope optie, waarbij je ook zeker bent van goede kwaliteit.

Winkel Prijs Levertijd Bekijk Product
129,00

€119,00

1 dag bekijk product
Tims.nl logo € 188,99

€ 135,00

1 dag -Niet langer leverbaar-

Trixie hondenfietskar (verschillende maten)


De Trixie hondenfietskar is een iets duurdere optie dan de Duvo+ fietskar. Deze kar is in verschillende uitvoeringen te krijgen, waarbij sommige webshops een rood-zwarte variant aanbieden, en andere webshops een grijs-zwarte variant. Hieronder zie je ook welke maten er per webshop beschikbaar zijn en wat de levertijd is.

 

Winkel Prijs Opmerking Bekijk Product
€ 207,90 Grijs/Zwart bekijk product
Tims.nl logo 159,00

€ 127,05

Maat S Rood bekijk product
Tims.nl logo 189,00

€ 140,74

Maat M Rood bekijk product
Tims.nl logo 199,00

€ 150,68

Maat L Rood bekijk product

Karlie Doggy lines economy


Deze grijs-zwarte hondenfietskar is bij verschillende webshops verkrijgbaar, maar de prijzen lopen sterk uiteen. Door aanbiedingen kan het verschil tussen de webshops oplopen tot maar liefst 100 euro. De kar zelf is van prima kwaliteit en heeft voldoende reflectoren. De kar heeft geen vering en kan dus oncomfortabel zijn op hobbelige wegen. De kar is makkelijk in elkaar te zetten en wil je hem opbergen dan kun je hem simpelweg in elkaar klappen.

Winkel Prijs Opmerking Bekijk Product
€ 99,99 bekijk product
€201,90 bekijk product

Doggyride Novel – Hondenkar

Doggyride kar groen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze hondenfietskar is uitstekend afgewerkt en is daarom de beste keuze, wanneer budget geen factor is. De prijs is bijna 2 keer zo duur als andere hondenfietskarren, maar je hebt dan wel een kar welke gemaakt is van goede materialen. De kar is leverbaar in de kleuren groen en rood.

Winkel Prijs Opmerking Bekijk Product
€ 294 bekijk product

 

Extra tips

Heb je een hondenfietskar gekozen, dan zijn de volgende tips handig om te weten.

Neem de tijd om de fietskar te leren kennen

Omdat het anders fietst met een hondenkar is het slim om dit langzaam op te bouwen zodat je de kar leert kennen. Je trapt ietsje zwaarder en de bochten neem je veel langzamer, wat in het begin erg wennen zal zijn. Begin daarom met kleine rondjes fietsen tot jijzelf en de hond eraan gewend zijn.

Fiets niet over onverharde paden

Hondenfietskarren zijn niet gemaakt voor onverharde wegen, doe dit dan ook niet! Blijf het liefst op een fietspad met asfalt als ondergrond. Ga je op een onverhard bospad fietsen met ruilen dan vliegt de hond door de kar heen, en kan de kar zelfs over de kop gaan.

Maak de hond goed vast

Zodat deze niet zomaar uit de bak kan springen, of vallen. Daarbij moet de hond leren zijn evenwicht in de bak te houden en door deze vast te zetten gaat dit een stuk makkelijker.

Beloon je hond als deze de hondenfietskar in gaat

In het begin kan de hond de hondenfietskar spannend vinden, begin daarom niet meteen met fietsen. Beloon de hond eerst als deze de hondenfietskar in gaat zodat het een leuke ervaring voor de hond wordt. Op deze manier bouw je het langzaam op.

 

Alternatieven voor op de fiets

Er zijn verschillende alternatieven om je hond in te vervoeren. Welke oplossing het beste voor jou is hangt van de hond en de situatie af.

Hondenfietsmand

Heb je een kleine en lichte hond, dan kun je deze ook op de fiets vervoeren in een hondenfietsmand. Het nadeel hiervan is dat er meestal maar één hond in de mand past. Het voordeel is de prijs: een fietsmand is goedkoper dan een fietskar.

Lees hier meer over hondenfietsmanden.

Hondenbuggy

Wandel je vaak lange afstanden, en kan de hond je niet bijhouden? Dan is de hondenbuggy een goede oplossing.

Lees hier meer over de hondenbuggy.

 

Heb je nog naar aanleiding van dit artikel nog vragen over de hondenfietskar? Laat dan een reactie onder dit artikel achter.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Total: 10 Average: 4.8]
Delen
 •  
 •  
 •  
 • 106
 •  
 •  
 •  
 •  
  106
  Shares
 •  
  106
  Shares
 •  
 •  
 •  
 • 106
 •  
 •  
 •  
1 Comment
 1. Wim van D. 6 maanden ago

  Ik heb al een paar maanden de doggyride novel, en deze bevalt prima. Hij ziet er nu wel iets minder mooi uit, maar dat komt omdat wij hem buiten lieten staan tegen de schuur aan. Ik denk dat hij mooier blijft als je hem in een schuur zet. Voor de rest werkt hij prima en heeft onze hond er veel plezier aan

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©Hondnl.nl - Privacy Policy - Disclaimer - Contact

Log in with your credentials

Forgot your details?